| Anna Almás lepénye receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 4 evőkanál cukor, 1 db sütőpor 2 tojás 2 csomag vaníliás cukor 1 dl tejföl vagy tej A töltelékhez: 1 kg almából cukorral és fahéjjal készült almapüré ha édes az alma nem kell sok cukor. Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsolóm, hozzáadóm a cukrot, a tojások sárgáját, egy csipet sót, és annyi tejfölt , hogy jól gyúrható tésztánk legyen. Két cipót formálunk belőle, 1/2 órát pihentetem. Közben elkészítjük az almapürét. Majd az egyik cipót kinyújtóm, beleteszem az enyhén kivajazott lisztezett tepsibe, elsimítóm rajta az almapürét, majd beborítóm a másik tésztalappal. Tetejét egy tojás sárgájával kenem meg. Közép meleg sütőben előbb alsó, majd felső lángon megsütőm. Ha kihűlt, felszeletelem, és vaníliás porcukorral megszóróm. Tanácsok: Lehet mazsolát is a töltelékbe tenni. Nem muszáj az almát meg párolni le reszelni be ízesíteni és mehet is a tészta közé... Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Tessza35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |