| Kukorica lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg kukoricaliszt 7 dl tej 2 evőkanál zsír 2-3 evőkanál cukor 1 cs vaníliás cukor só Elkészítés: A tejet forraljuk fel, öntsük rá a kukoricalisztre, majd jól dolgozzuk össze és letakarva hagyjuk állni néhány órán át, hogy a liszt megduzzadjon. Ezt követően adjuk hozzá az olvasztott zsírt, egy csipetnyi sót, a cukrot és keverjük simára. Egy kisebb tepsit zsírozzunk ki és hintsük meg kukoricaliszttel. Öntsük a masszát a kikent tepsibe, egyenletesen kenjük szét és előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön süssük kb. 25 percig, amíg a teteje világospirosra pirul. Várjuk meg, amíg kihűl, vágjuk fel nagyobb kockákra. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. Még finomabb lesz, ha finom lekvárt is rakunk a tetejére, esetleg sütés előtt megszórjuk akár lecsepegtetett befőttel, vagy idénygyümölccsel. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |