| Sáfrányos hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók (4 adag): 2 evőkanál vaj 1 nagy fej vöröshagyma vékony karikára vágva 1 pohár száraz fehérbor 1 liter húsleves (lehetőleg szárnyasból) sáfrányból elég 1-2 bibeszál reszelt sajt (ementáli, ha lehet) só, bors egy csipet kakukkfű és petrezselyem kockára vágott pirítós kenyér Elkészítés: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig pirítjuk kevergetve, nehogy odaégjen. Hozzáöntjük a bort és nagyobb lángon 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a húslevest, a sáfrányt, a többi fűszert és izlés szerint sót és borsot. Összekeverjük és közepes lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük. Tanácsok: Tálalás: A levesestálka aljára 1-1 evőkanál reszelt sajtot teszünk, leöntjük levessel, a tetejére pirítós kenyeret teszünk. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Brigitta.a Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |