Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 szelet szikkadt rozskenyér
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors, késhegynyi őrölt paprika

Elkészítés:
Az apróra vagdalt hagymát üvegesre párolom az olajon.
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt szikkadt kenyeret és együtt tovább pirítom.
Rászórom a pirospaprikát, a borsot, fölengedem 2 liter vízzel és megsózom.
Kis lángon fél órát főzöm, majd pépesítem botmixerrel.
Beleteszem a keményre főzött, kis kockákra vágott tojásokat és a finomra vágott petrezselyemzöldet.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos nyúl » Tojásos galuska » Sáfrányos hagymaleves » Tojásos sonkakrém
» Tojásos kelbimbó » Tojásos pizza » Tojásos zabkása » Tojásos puncs
» Tojásos lencsesaláta » Tojásos camembert krém » Tojásos patisszon » Tojásos húskenyér
» Sajtos tojásos kifli » Tojásos kelbimbó rakva » Tojasos kalacs » Rizses-tojásos gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.