| Tojásos hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 4 szelet szikkadt rozskenyér 2 db tojás 2 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyemzöld só, bors, késhegynyi őrölt paprika Elkészítés: Az apróra vagdalt hagymát üvegesre párolom az olajon. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt szikkadt kenyeret és együtt tovább pirítom. Rászórom a pirospaprikát, a borsot, fölengedem 2 liter vízzel és megsózom. Kis lángon fél órát főzöm, majd pépesítem botmixerrel. Beleteszem a keményre főzött, kis kockákra vágott tojásokat és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |