Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2-3 nagy fej vöröshagyma
1 csokor újhagyma
1 szem burgonya(nagyobb)
1 kis doboz tejjöl
1 púpozott evőkanál liszt
ételízesítő(ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 kévéskanál szárított tárkony
szárított vagy friss petrezselyem
1 darabka vaj vagy margarin

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítom, felkarikázom, a vajon megpárolom.Közben a burgonyát apró kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm, majd a főzővízzel együtt turmixolom.A megpárolódott hagymát 1,5 liter ételízesítős vízzel(vagy leveskockával) felengedem, kicsit főzöm még, majd hozzáteszem a turmixolt burgonyát, felforralom, tárkonnyal , borssal, petrezselyemmel fűszerezem és a tejföllel elkevert liszttel behabarom.


A receptet beküldte: diorissimo88


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos harcsa » Tárkonyos borjúragu leves » Tárkonyos pulyka-raguleves » Tárkonyos borjúleves
» Tárkonyos bableves » Zabpelyhes póréhagymaleves » Hagymaleves tejszínnel » Francia hagymaleves 3.
» Tárkonyos lucskoskáposzta » Csirke tárkonyos mártásban » Francia hagymaleves » Tárkonyos malacleves
» Tárkonyos zellerfőzelék » Dettuska tárkonyos levese » Gombás hagymaleves » Ecetes-tárkonyos uborka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.