| Tejszínes hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg hagyma 3-4 leveskocka 2 dl tejszín 15 dkg trapista sajt 15 dkg füstőlt sajt só,bors olaj kenyér kockák Elkészítés: A hagymát megpucolod ,aprókocákra vágo(mint a pöri alá) bő olajan üvegesre pirítod.Felengeded annyi vízzel hogy elepje a hagymát és fedő alatt addig főzöd hogy jól megpuhuljon.Amikor ez megvan beleteszed a leveskockákat,a sót ,borsot felengeded vízzel, megvárod míg felrottyan és jöhet a tejszín.Mikor ezzel is rottyant egyet beleszórod a reszelt sajtokat,na nem az egészet :-)) csak kb 1/3 afüstöltnek is és a trapistának is.Jól elkevergeted, hogy ne álljon össze benne.Közben míg levesünk rottyangat elkészíthetjük a kenyér kockákat!:-)Én tepsire szoktam szórni és a sütőben pirítom meg!(hamarabb megvan mint kis adagokban a szendvicssütőben) Jóétvágyat! Tanácsok: Tálalás:sűrű levesre kenyérkockák,tetejére reszeltsajt! Én összeszoktam keverni a két sajtot mert így bíztos jut mindenkinek mind a kettőböl! :-)) Az is bátran eheti akinek a nyars hagymától ég a gyomra,mert ettől nem fog.Én már tudom :-)) A receptet beküldte: Zsebi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |