| Sáfrányos rizs receptKöretek Hozzávalók: 50 dkg rizs, 7,5 dl húsleves, 15 dkg vaj, 1 kiskanál sáfrány, só. Elkészítés: A rizst egy tálba öntöm, megsózom és felöntöm annyi forró vízzel, hogy ellepje. Egy órát hagyom állni. Leöntöm róla a vizet és friss vízzel többször leöblítem, majd lecsepegtetem. Közben felhevítek 10 deka vajat és hozzáadom a húslevest és a sáfrányt, sózom és felforralom. Belerázom a rizst a forró levesbe, megkeverem és lefedve tovább főzöm, míg a rizs a folyadékot fel nem szívja. Elzárom a lángot és a maradék vajat forgácsokként a rizsre osztom. A lábasra konyharuhát teszek, arra pedig a fedőt. Fél óráig állni hagyom A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |