| Rozmaringos sült karaj receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet rövid karaj 2 ek. méz 2 ek. mustár vaj 1 ek. étkezési keményítő 3 dl száraz fehérbor 1 tk. szárított rozmaring bors,só 1 dl tejszín Elkészítés: A mézet,mustárt és a rozmaringot összekeverjük. A húst enyhén megkloffoljuk sóval,borssal bedörzsöljük,majd mindkét felét bekenjük a mézes keverékkel. Tűzálló tálat vajjal kikenünk,a hússzeleteket belerakjuk,meglocsoljuk fehérborral,és alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús megpuhult levesszük róla az alufóliát és a tetejét aranybarnára sütjük. A pecseny levét leszűrjuk összeforraljuk 1 ek étkezési keményítővel elkevert tejszinnel. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. A hússzeleteket kevés szósszal körülöleljük és burgonyakrokettel vagy sós burgonyával tálaljuk. Elkészítési idő: 1 perc A receptet beküldte: ALLICS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |