| Almás - fokhagymás karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg egész csontozott hosszúkaraj 3 alma 8-10 gerezd fokhagyma 20 dkg trappista sajt sertés grill fűszerkeverék só őrölt bors 60 dkg burgonya Elkészítés: A hosszúkarajt ujjnyi vastag szeletekre bevágjuk (nem vágjuk el teljesen). A harmónika alakú húsunkat mindenhol egyenletesen fűszerezzük sóval, borssal és a grillfűszerrel. A fokhagymát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk, az almát meghámozzuk, és a sajttal együtt vékony szeletekre vágjuk. Minden egyes bevágott hússzelet közé teszünk két szelet fokhagyma - egy szelet sajt - egy szelet alma - két szelet fokhagyma - egy szelet alma - egy szelet sajt összeállítást. A töltött húshengert egy hosszúkás tűzálló tálra helyezzük, és felkarikázott burgonyát körítünk hozzá. A burgonya tetejét enyhén sózzuk, meglocsoljuk olajjal és a maradék almával beterítjük. A tál tetejét alufóliával lefedjük, és az ételt puhára sütjük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |