| Bundás karaj receptHúsételek Hozzávalók: 3 szép nagy szelet karaj 3 szelet sonka 3 kockasajt 1 ek. tejföl 1/2 kaliforniai paprika 1/2 sárga tv paprika 1/2 zöld erős paprika Bunda: 2-3 közepes krumpli lereszelve 2 tojás 2-3 ek. liszt 2 cikk fokhagyma só bors zsír vagy olaj a sütéshez Elkészítés: Elkészítem a bundát: A krumplit lereszelem, a fokhagymával együtt, hozzáteszem a tojásokat, a lisztet, sózom, borsozom. A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott paprikákkal. Ezután kettéhajtom a megtöltött hússzeletet, fogpiszkálóval összetűzöm, először lisztbe, majd a krumplis bundába forgatom és bő zsiradékban lassú tűzön mindkét oldalát szép pirosra sütöm. Én fordítás után be is fedtem, kb. 20-25 perc kell neki amíg jól átsül. Nagyon kiadós, egy személynek 1 ilyen kis batyu elég. Köretnek petrezselymes újkrumplit csináltam hozzá, de lehet sült krumplit, vagy párolt rizst is. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |