| Rozmaringos csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 4 db csirkecomb 1 evőkanál fűszerkeverék 2 dl száraz vörösbor 1 késhegynyi őrölt bors 3 evőkanál olívaolaj 2 db paradicsom 1 mokkáskanál őrölt rozmaring 2 evőkanál magozott olívabogyó 1 kávéskanál pirospaprika 2 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál durvára vagdalt dió olaj liszt Elkészítés: A csirkecombokat kettévágjuk, rádörzsöljük a fűszerkeveréket és néha átforgatva 2 órát állni hagyjuk. A paradicsomot pár pillanatra forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, egy wokban vagy nagyobb serpenyőben olívaolajon megdinszteljük és átsütjük benne a lisztben megforgatott combokat. Hozzáadjuk a paradicsomot, olajbogyót, borsot, rozmaringot, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, s összerázogatva pár percig sütjük. Felöntjük a vörösborral és a hús puhulásáig fedő alatt pároljuk. Tálra szedjük, tetejét kevés olajon pirított darabos dióval megszórjuk. Burgonyakrokettel vagy rösti burgonyával körítjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |