| Citromos karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1 citrom 1 citromfűág 1 rozmaringág 2 sertéskaraj 1 evőkanál olaj 1 dkg vaj 1 szegfűszeg csipetnyi gyömbér 3 gerezd fokhagyma 2 körtebefőtt (egész) 2 szelet baconszalonna őrölt bors só Elkészítés: A citromot felkarikázzuk, a citromfüvet apróra vágjuk. A forró olajban a húst megpirítjuk, majd megsózzuk. Ráöntünk 1 dl meleg vizet, belekeverjük a szegfűszeget, a rozmaringot, a gyömbért, a fokhagymát (héjastól!) és a citromkarikákat, majd lefedve 25 percig pároljuk. A körtebefőttet levével együtt felmelegítjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, és teflonserpenyőben megpirítjuk. A hússzeleteket tányérokra osztjuk, mellétesszük a citromkarikákat, a fűszerekkel átitatott fokhagymát, a szalonnadarabokat meg a lecsöpögtetett körtéket. A főzőlevet 1 dl meleg vízzel elkeverjük, átpasszírozzuk, végül a húsra öntjük, és rögtön tálaljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |