| Roston sült gombák, gorgonzolás kínai kel salátával receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, 4 dl tejszín, 20 dkg gorgonzola sajt, 2 dl olívaolaj, só, darált bors, 3 gerezd fokhagyma, 15 db nagyfejű barna csiperkegomba, 4 ág friss kakukkfű, olívaolaj, Elkészítés: A kínai kelt vágjuk kisebb falatnyi darabokra. Az öntethez tegyük egy edénybe a sajtot, a fokhagymát és a tejszínt. Sózzuk, daráljunk rá borsot, és csorgassunk rá olívaolajat. Kézi mixerrel turmixoljuk simára. Ha szükséges vízzel hígítsuk fel, majd ezzel csorgassuk meg a salátát. A gombák szárait törjük ki, majd a külső felületét mossuk meg. A belső felületére daráljunk borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőben pár evőkanál olívaolajat, majd süssük mindkét oldalát pár percig pirosra. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |