| 10 perces kínai tészta receptEgytálételek Hozzávalók: 2 főre 200 g üveg- vagy rizstészta (esetleg spagetti) 3 szál újhagyma 8 ek szójaszósz 2 ek 5%-os almaecet (vagy fél ek 10%-os sima ecet) 1 púpos tk piros chilipaszta (vagy ugyanennyi Erős Pista) 1 tk aprított gyömbér 1 kisebb fokhagymagerezd 1 tk szezámolaj (kihagyható) 2 ek méz fél ek keményítő Elkészítés: 1. Vizet forralunk. Egy tálba tesszük az üvegtésztát, leöntjük a forró vízzel, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk - ezalatt épp elkésül a szósz. 2. Hosszúkás szeletekre vágjuk az újhagymát. 3. Egy kis serpenyőbe tesszük a szójaszószt, az ecetet (ez ízlés szerint lehet több is), a mézet, a chilit, a gyömbért, az áttört fokhagymát, a szezámolajat és feforrósítjuk. 2-3 percig forraljuk. Keverjük bele a keményítőt, és addig kevergessük, amíg sűrűsödni nem kezd. 4. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele az újhagyma egyik felét. Közben szűrjük le a tésztát, öntsük a serpenyőbe és forgassuk össze a szósszal. Ekkor, ha valaki akarja, még kicsit lepiríthatja. (Na jó, akkor nem 10 perc lesz.) 5. Az újhagyma másik felével megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |