| Szezámmagos sós ropogós receptHozzávalók: 30 dkg tk. tönkölyliszt 1 kis pohár joghurt 25 dkg teavaj só szódabikarbóna Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük. Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Sóval, szezámmaggal megszórjuk. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben. Tanácsok: Én nem mindig pihentetek órákat. Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem. (Képek megtekinthető az adatalapomon!) A receptet beküldte: ttimeaa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |