| Rókagombás csirkemell receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé 25 dkg rókagomba 50 dkg zeller 3 szál sárgarépa 1 teáskanál őrölt rozmaring 1 teáskanál őrölt zsálya 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika 1 gerezd duci fokhagyma 3 evőkanál olívaolaj 2 dl csirkehúsleves só, törött bors 25 dkg koktélparadicsom Elkészítés: Egy nagyobb tálba 2 evőkanál olajba beletesszük a fűszereket, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. Beletesszük a 2 cm-es csíkokra vágott húst, jól összeforgatjuk. meglocsoljuk a húslevessel, s hűtőben állni hagyjuk egy 1-2 órát. A zellert 10-12 perc alatt félkeményre főzzük, majd hasábokra daraboljuk. A sárgarépát 3-4 cm-es hasábokra vágjuk. A kb. 1 cm-es kockára vágott, kissé megsózott gombát egy evőkanál olajon 2 percig pirítjuk. Tűzálló tálba szedjük a csirkehús csíkokat, mellétesszük a zellert, a sárgarépát, ráhalmozzuk a rókagombát. A sütőedényt alufóliával fedjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Óvatosan átforgatjuk, majd további 20-25 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Tálaláskor félbevágott koktélparadicsomokkal díszítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |