| Édes rizstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g kerek szemű rizs 500 g alma 500 ml tej 150 g méz 1,5 db tojás 1/2 narancs reszelt héja 8 főre: 1/2 citrom reszelt héja 50 g szárított füge 50 g tőzegáfonya 75 g kukoricaliszt 40 g kakaópor 3 eszpresszó kávé 1 eszpresszónyi rum 1 ek extra szűz olívaolaj Elkészítés: 1. A rizst enyhén sós vízben épphogy puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. 2. Míg a rizs fő, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk, a fügét is felaprítjuk. Az összes hozzávalót egy nagyobb lábasba tesszük, a rizs kivételével, felmelegítjük, és néhány percig főzzük. A tűzről levéve a rizst hozzákeverjük, ha túl sűrű a massza, kis tejjel hígítjuk. 3. Az egészet egy vastagon kivajazott, tetszőleges formába öntjük és mehet is a 150 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses üzemmódban) körülbelül egy órára. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |