| Amarettós trüffel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé (én Boci étcsokit használtam) 2 ek vaj 15 dkg Meggle cukrászhab (habtejszín) (OKÉ zacskós tejszínt használtam) ízlés szerint cukor 1 zacskó vaníliás cukor 2 ek amarettó likőr (ha gyerekek is esznek belőle akkor ezt inkább hagyjuk ki) 10-15 dkg apróra tört mogyoró (törökmogyoró) ha nincs otthon mogyoró akkor dióval vagy mandulával helyettesíthetjük Elkészítés: Egy lábasba öntjük a tejszínt, likőrt, beletesszük a vajat és beletördeljük a csokit. Amikor a csoki elolvadt ízlés szerint ízesítjük. A simára kevert krémet hűlni hagyjuk majd 30 percig hűtőbe rakjuk. A mogyorót apró darabokra vágjuk, egy mély tálba tesszük. A megdermedt masszából nedves kézzel apró golyókat formálunk, meghempergetjük a mogyoróban és már kész is. Tálalásig hűtőben tároljuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |