| Jutka almás krémese receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 egész tojás 20 dkg liszt 20 dkg kr. cukor 1 cs. sütőpor 1 teáskanál őrölt fahéj 0,25 kg héjastól lereszelt alma Krém: 230 g vaníliás pudingpor (főzés nélküli, házi krémespor) 8 dl tej Hab: 5 dl Hulala (habtejszín) 6 dkg porcukor 2 , 5 csomag habfixáló Díszítés: Csokidara v. kakaópor Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a kr. cukorral. Hozzákeverjük a reszelt almát, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet és a fahéjat. Kizsírozott-lisztezett (kb. 25x35 cm-es) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Krém: 8 dl tejhez hozzáöntjük a házi krémes port, és 3 perc alatt krémmé verjük a robotgéppel. A kihűlt tésztára simítjuk. A tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sárga krémre simítjuk. Tanácsok: Hűtőbe tesszük pár órára. Díszítjük, majd kockákra vágva kínáljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |