| Rizstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt, csipetnyi só, 6 dkg vaj, 1 dl tej, 1 kávéskanál cukor, 1 dkg élesztő. A töltelékhez: 10 dkg kerek szemű rizs 7,5 dl tej, fél rúd vanília, 7,5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 3 piskótadarabka vagy puha keksz, 10 dkg mandulaforgács. A tetejére: 1 tojássárgája, 1 darabka piskóta. Elkészítés: Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forró sós vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A tejet a kettévágott vaníliával felforraljuk, beletesszük a rizst, és lefedve kislángon addig főzzük, míg minden tejet magába szív. Belekeverjük a vajat és a cukrot, a tojássárgákat, az elmorzsolt piskótát, a mandulát, végül a habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaforma aljára simítjuk, és a rizzsel megrakjuk. A tetejét 1 tojássárgájával összekevert, elmorzsolt piskótával megkenjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 perc). A formából kiborítva tálaljuk. Tanácsok: A rizshez nagyon jó a gőzben főzés. Először hideg vízbe áztatjuk, majd párolókészülékre, gőz fölé tesszük. 20-40 perc alatt elkészül. Elkészítési idő: 110 perc Kalóriatartalom: 446 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |