| Habos rizstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: fél cm. vékony, kerek piskótalap 1o dkg. rizs 5 " mazsola 3 dl. tej 3 dl. tejszín 2 púpozott ek. zselatinpor fél citrom leve és reszelt héja ízlés szerint méz, vagy cukor l mk. só Elkészítés: a rizst a vajon üvegesre pirítjuk, ezután ráöntünk 2 dl. vizet, és 2 dl. tejet. Megsózzuk, majd addig főzzük, míg az összes folyadék el nem fő. Közben a megmosott mazsolát, és reszelt citromhéjat is hozzáadjuk. Végül belekeverjük a mézet/cukrot és a citromlevet. Hagyjuk kihűlni. Közben a tejszín felét kemény habbá verjük. A zselatint egy edényben a megmaradt tejjel kis lángon oldódásig kevergetjük. A már kihűlt rizsbe belekeverjük a zselatint is, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. A piskótalapot kapcsos tortaformába fektetjük, és a habos rizst ráhalmozzuk. A tetejét egyenletesre simítjuk, majd fóliával lefedve hűtőben fél napig dermesztjük. Tálalás előtt a forma oldalát meglazítjuk, és a fém tortalappal együtt egy tálcára csúsztatjuk a tortát. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük /tejszínhab, mazsola, csokireszelék stb. / Tanácsok: Én a rizst kuktában szoktam elkészíteni.Innen a Hoxáról vettem le a receptet, és nagyon bevált. Jó időmegtakarítás, és mindig pergős lesz!Már nem tudom kinek a receptje volt, de leírom. A rizst kuktában olajon megpirítom/forrósítom Kétszeres forró vízzel felöntöm.Forrástól 8 percig főzöm, majd lekapcsolom a gázt, és 5 prrc múlve leveszem a tetejét. Kész. Tejberizynél is ezt teszem, csak tejjel. A receptet beküldte: kalmanica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |