| Málnás tejberizstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 cm-es tortaformához A piskótához 2 tojás 8 dkg cukor 8 dkg liszt fél teáskanál sütőpor 2 evőkanál olaj 2 evőkanál víz A tejberizshez 8 dl tej 20 dkg rizs 12 dkg cukor fél vaníliarúd 1 citrom reszelt héja 4 dl tejszín 4 evőkanál porcukor 2 dkg zselatin A díszítéshez 30-40 dkg friss/fagyasztott málna Elkészítés: A tejberizst készítjük először, ennek hűlnie kell. Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet a cukorral, a felhasított vaníliarúddal és a reszelt citromhéjjal. Felteszünk 2 liter vizet forrni egy csipet sóval. Ha felforrt, beleszórjuk a rizst és időnként kevergetve 3 percig főzzük, majd leszűrjük. A tejhez adjuk és kis lángon, gyakran megkeverve puhára főzzük. Ha kell, egy pici tejet még lehet hozzáönteni. Hideg vízbe állítva kihűtjük. Amíg hűl, megsütjük a piskótát. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a tortaformába sütőpapír korongot vágunk. Az egész tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, legalább 10 percig. A tál oldalán belecsurgatjuk az olajat és a vizet is. Kézi habverővel óvatosan belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet és a formába öntjük. 180 fokon 10-12 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. A zselatinra 5 evőkanál vizet öntünk, hagyjuk kicsit állni. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és óvatosan hozzákeverjük a tejberizst. A zselatint kis lángon keverve feloldjuk, belevegyítünk 3 evőkanállal a rizses krémből, majd az egészhez öntjük és gyorsan elkeverjük benne. A piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Tálalás előtt egy késsel körben meglazítjuk a karimát és levesszük, a tálalótálra csúsztatjuk a tortát. Tetejét kirakjuk a málnaszemekkel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |