| Kajszibarackos rizstorta receptHozzávalók: 1 liter 1,5 százalékos tej 12 dkg rizs 1 tasak vaníliás pudingpor 1 tasak vaníliás cukor kb. 20 db kajszibarack 2 ek cukor díszítéshez tejszínhab Elkészítés: Öblítsünk ki egy lábost vízzel és öntsük bele a tejet. Szórjuk bele a vaníliás cukrot és a rizst, majd lassan, időnként kevergetve főzzük puhára. Közben mossuk meg, felezzük és magozzuk ki a barackokat. Turmixoljunk össze hat-hét szemet és keverjük a még forró tejberizsbe. Cukor nem feltétlenül kell, ízlés kérdése. Folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk még a fél-egy tasak pudingport, attól függ, hogyan sűrűsödik. Hagyjuk kissé hűlni, majd halmozzuk a szilárduló masszát egy tortatál közepére és vizes kanállal simítsuk el. Félbe-negyedbe vágott barackkal és tejszínhabbal díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, de melegen is finom. Tanácsok: Tejérzékeny gyerekeknek rizstejjel készíthető, a tejszínhabot pedig hagyjuk el róla A receptet beküldte: arwenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |