| Rizs darát bárányhússal receptHúsételek Hozzávalók: 2 pohár rizs 4 pohár víz 20 dkg darált bárány- vagy marhahús 2 evőkanál szemne (tisztított-vaj) 2 dkg hámozott mandula 2 dkg földimogyoró 3-4 dkg mazsola, ha van 2 dkg fenyőmag 1 kávéskanál só őrölt bors 2 szem szegfűbors 1/4 kávéskanál fahéj Elkészítés: Készítsünk egyszerű rizst, s púpozzuk egy nagyobb tálra. A darált bárányhúst (szükség esetén marhahús is lehet) forró szemnében (vok) hirtelen pirítsuk néhány percig a mandulával, a földimogyoróval, a mazsolával s a fenyőmaggal. Szórjuk bele a fűszereket, majd borítsuk be vele a rizst. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |