| Tárkonyos-gombás csirkecombok receptHúsételek Hozzávalók: Négy személyre készített menühöz: - 8 kisebb (családtagok gyomorkapacitását figyelembe véve) csirkecomb - 1 közepes fej hagyma - 250 g sampinyon gomba - 2 zöldpaprika (keményhúsú legyen!) - 2 kisebb paradicsom - 10 füstölt, húsos szalonna (vagy főtt tarja) - só, bors - 2-3 evőkanál finomliszt (vagy zabkorpa) - 1 ek. olaj - 1 kávéskanálnyi pirospaprika - 15-20 friss vagy fél kávéskanálnyi szárított tárkonylevél - 1 ek. rizsliszt - 2 dl tejföl (diétagyilkos zsírossal az igazi) - 1-2 evőkanál tárkonyecet (én almaecetet tettem bele, mert fogalmam se volt róla, hogy ezt hol szerezhetem be, de az ízén nem rontott) Elkészítés: 1. A csirkecombokat leöblögettjük, lecsepegtetjük és kettévágjuk. A hagymát megsiratjuk, a gombát, zöldpaprikát és paradicsomot megmosdatjuk. Összeaprítjuk őket, majd a szalonnát vagy főtt tarját vékony csíkokra felszeljük, kibírjuk hogy nem csipegetjük el még felhasználás előtt. 2. A combikákat meghintjük sóval, borssal, beleforgatjuk a lisztbe vagy zabkorpába. Közben nagyobb lábast készítünk elő, bele az olajat és megsütjük a szalonnát vagy tarját benne. A pörcöket kiemeljük, majd körbepirítjuk a csirkecombokat is és egyelőre félretesszük. 3. Megfonnyasztjuk a zsíradékban a hagymát, elkeverjük a pirospaprikával és kevés sóval. Majd felöntjük 1 dl vízzel s két-három perc alatt összeforaljuk. Ezt követően belekeverjük a gombát, paprikát,parikat és a csirkecombdarabokat, a tárkony felével és borssal tovább fűszerezzük. Végül fedőt teszünk rá, és puhára pároljuk. 4. Nem pihenünk: a tejfölben a rizslisztet eldolgozzuk, a csirkehusihoz keverjük és mérsékelt tűzön besűrítjük. Újra fűszerezzük, hozzáadjuk az ecetet és a maradék tárkonyt, végül beleforgatjuk a pörcöket is. Tanácsok: Köretként kiválóan alkalmas a burgonyapüré vagy a főtt tészta. Én fűszerként még tettem bele rozmaringot, kakukkfüvet is. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 465 kcal A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |