| Rozmaringgal spékelt csülök receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre: 4 gerezd fokhagyma, 1 db 1,2-1,5 kg-os csülök, 4 ág rozmatring, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál díjoni mustár, 1 dl száraz fehérbor Elkészítés: Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk,kettévágjuk.A csülköt alaposan megtisztítjuk,megmossuk.Éles késsel kicsi,mély lyukakat szúrunk a csülökbe,és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és romaringhajtást.A sütőt 200 fokra (gázsütő 3.fokozat)előmelegítjük. Elkészítés: Mély tepsibe rácsot fektetünk,rátesszük a húst,2dl vizet öntünk alá,lefedjük fóliával,és kb 50 percig sütjük.A mézet elkeverjük a mustárral,megkenjük vele a húst,és további 10 percig sütjük.A csülköt levesszük a rácsról,áttesszük egy másik tepsibe,letakarjuk fóliával és félretesszük.A tepsiből a levet kis lábasba szűrjük,beleöntjük a bort,és közepes lángon,kevergetve felforraljuk. Felszeleteljük a húst,a boros mártással és sült krumplival tálaljuk fel! A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |