Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringgal spékelt csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 gerezd fokhagyma,
1 db 1,2-1,5 kg-os csülök,
4 ág rozmatring,
3 evőkanál méz,
3 evőkanál díjoni mustár,
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
Előkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk,kettévágjuk.A csülköt alaposan megtisztítjuk,megmossuk.Éles késsel kicsi,mély lyukakat szúrunk a csülökbe,és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és romaringhajtást.A sütőt 200 fokra (gázsütő 3.fokozat)előmelegítjük.
Elkészítés:
Mély tepsibe rácsot fektetünk,rátesszük a húst,2dl vizet öntünk alá,lefedjük fóliával,és kb 50 percig sütjük.A mézet elkeverjük a mustárral,megkenjük vele a húst,és további 10 percig sütjük.A csülköt levesszük a rácsról,áttesszük egy másik tepsibe,letakarjuk fóliával és félretesszük.A tepsiből a levet kis lábasba szűrjük,beleöntjük a bort,és közepes lángon,kevergetve felforraljuk.
Felszeleteljük a húst,a boros mártással és sült krumplival tálaljuk fel!


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis csülök székelyesen » Káposztaleves csülökkel » Fokhagymás, tepsis csülök » Csülök pékné módon
» Mézes csülök » Serpenyős hideg csülök » Alföldi káposztás csülök » Sült csülök Pataki tálban
» Göngyölt fokhagymás csülök » Csülök sörös bundában » Kímélő kocsonya csülökkel » Hirtelen csülök mikróban
» Sörös mézben sült csülök » Göngyölt csülök » Spékelt nyúl » Almás-tormás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.