| Csirkemell cseresznyeszószban receptHúsételek Hozzávalók: 500 g csirkemell (szeletekre vágva) 150 g vaj (olvasztott) 1 teáskanál paprikakrém 25 ml brandy csipetnyi só, bors a szószhoz: 1 üveg cseresznyebefőtt (magozott) 2 evőkanál burgundi bor 2 evőkanál kristálycukor 1,5 teáskanál kukoricaliszt csipetnyi só Elkészítés: Előkészítés: A befőttet szűrd le, a levét öntsd egy fazékba. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Elkészítés: A befőtt levét keverd össze a kukoricaliszttel, borral, cukorral és sóval. Keverd össze alaposan, és forrald fel. Főzd, amíg a szósz besűrűsödik, majd öntsd hozzá a cseresznyét, és vedd le a tűzről. Az olvasztott vajat keverd össze a sóval, borssal és paprikakrémmel. A fűszeres vajjal kend be a húsokat. Egy tűzálló tálba sorakoztasd egymás mellé a húsokat, öntsd rá a maradék fűszeres vajat, és kb. 20-25 perc alatt, süsd készre. Félidőben forgasd meg egyszer a húsokat. Mikor kész, egy tűzálló tálra sorakoztasd a húsokat, öntsd rá a cseresznyeszószt, locsold meg brandyval, majd gyújtsd meg. A varázslatos hatás garantált egy szerelmes este kezdetéhez. Tanácsok: forrás:kulináris világ A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |