| „Részeges” meggyleves receptLevesek Hozzávalók: fél citrom leve 10 dkg cukor 1 szál fahéj 50 dkg magozott meggybefőtt 1 dl meggylikőr 1 kk szegfűszeg 1 vaníliás pudingpor(főzős) 2 dl tej 1 Tejszínhabpótló por Elkészítés: Először is szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel. 1 l vízzel (előbb pár kanállal) keverjük ki a pudingport, majd engedjük fel vele a szirupot, forraljuk 1 percet, majd hűtsük le. Készítsük el a tejszínhabot előírás szerint, majd hűtsük le. Tálalás előtt keverjük bele a levesbe a meggylikőrt, majd tányérokba szedve a kész tejszínhabbal díszítsük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |