Tutireceptek.hu fejléc

„Részeges” meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél citrom leve
10 dkg cukor
1 szál fahéj
50 dkg magozott meggybefőtt
1 dl meggylikőr
1 kk szegfűszeg
1 vaníliás pudingpor(főzős)
2 dl tej
1 Tejszínhabpótló por

Elkészítés:
Először is szirupot főzünk, vízzel, meggylével, cukorral, valamint ízesítésként a citrommal, fahéjjal és a szegfűszeggel.
1 l vízzel (előbb pár kanállal) keverjük ki a pudingport, majd engedjük fel vele a szirupot, forraljuk 1 percet, majd hűtsük le. Készítsük el a tejszínhabot előírás szerint, majd hűtsük le. Tálalás előtt keverjük bele a levesbe a meggylikőrt, majd tányérokba szedve a kész tejszínhabbal díszítsük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros meggyleves » Meggyleves habgaluskával » Hideg-meggyleves » Meleg rumos meggyleves
» Meggyleves » Tejszínes meggyleves » Fahéjas meggyleves » Meggyleves egyszerűen
» Meggyleves vörösboros » Boros meggyleves » Mustáros meggyleves » Hideg meggyleves mentával
» Az Én meggylevesem » Meggyleves X. » Túrós uborkaleves » Kertifőzelék leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.