| Hideg meggyleves mentával receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy 2 dl tejszín 5 dkg liszt 10 mentalevél 2 citrom 3 dkg egész fahéj 1 dkg egész szegfűszeg 10 dkg cukor Elkészítés: A fahéjat és a szegfűszeget 4 dl vízben legalább 10 percre tegyük fel főni. Amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Szórjuk bele a cukrot, majd amikor felforrt, a meggyet is. A tejszínből és a lisztből készítsünk habarást, amit óvatosan keverjünk a leveshez, hogy csomómentes legyen. Ha felforrt, hagyjuk kihűlni. Közben tépkedjük bele a mentaleveleket, és karikázzuk bele a citromokat is. Tálalásig tegyük hűtőbe, 8-10 °C-on kínálhatjuk A receptet beküldte: Karibu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |