Tutireceptek.hu fejléc

Az Én meggylevesem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg. meggy
1 db. citrom
Ízlés szerinti cukor
csipetnyi só
Őrölt fahéj
Őrölt szegfűszeg
2 dl. Tejföl 12%-os
1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:
A meggyet kimagozom de közben felteszek egy lábasban kb. 7-8 dl. vizet főni amibe belekarikázom egy jól megmosott citrom háromnegyed részét, beleteszem a fűszereket, jól felfőzöm majd beleteszem a meggyet. Ezután megcukrozom, megsózom és belecsavarom a megmaradt negyed citrom levét. Elkészítem a habarást (lisztet tejföllel vízzel kikeverni) és egy szűrőn keresztül beleengedem a már csendesen fővő levesbe és kiforralom (kb. 3-4 perc).
Tűzről lehúzva megkóstolom: édes-savanyúnak kell lenni! A só azért kell, hogy kihozza az ízeket!
Lehet még ízesíteni további cukorral, citrommal.

Tanácsok:
Én a főzőedénynél egy "számmal" nagyobb edénybe hidegvizet engedek, beleállítom a leveseslábast, és így gyorsabban lehűtöm, mintha magától történne:) Persze cserélni kell a vizet, ha meleg!
Hűtőben eláll 2-3 napig ha előbb el nem fogy!
Mi a benne főtt citrom karikákat vadásszuk mert nagyon jó a kesernyés aromája! Persze a levesben nem érződik!
Én fagylalttal tálalom, de lehet tejszínhabbal is:)


A receptet beküldte: fiti48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kimélő csirkegombócleves » Málnás banánleves » Brokkolis zöldbablevesem » Zöldséges zúzaleves
» Vajbab leves » Mészáros leves » Mesusz-féle hagymakrémleves » Vargányás krumplileves
» Húsleves húsgombóccal » Tejfölös sertésraguleves » Táska, vagy batyú, leves » Mexikói smack leves
» Jókai finombableves » Bajor májgombóc » Tojáslikőr házilag » Kolbászos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.