| Az Én meggylevesem receptLevesek Hozzávalók: 60 dkg. meggy 1 db. citrom Ízlés szerinti cukor csipetnyi só Őrölt fahéj Őrölt szegfűszeg 2 dl. Tejföl 12%-os 1 csapott evőkanál liszt Elkészítés: A meggyet kimagozom de közben felteszek egy lábasban kb. 7-8 dl. vizet főni amibe belekarikázom egy jól megmosott citrom háromnegyed részét, beleteszem a fűszereket, jól felfőzöm majd beleteszem a meggyet. Ezután megcukrozom, megsózom és belecsavarom a megmaradt negyed citrom levét. Elkészítem a habarást (lisztet tejföllel vízzel kikeverni) és egy szűrőn keresztül beleengedem a már csendesen fővő levesbe és kiforralom (kb. 3-4 perc). Tűzről lehúzva megkóstolom: édes-savanyúnak kell lenni! A só azért kell, hogy kihozza az ízeket! Lehet még ízesíteni további cukorral, citrommal. Tanácsok: Én a főzőedénynél egy "számmal" nagyobb edénybe hidegvizet engedek, beleállítom a leveseslábast, és így gyorsabban lehűtöm, mintha magától történne:) Persze cserélni kell a vizet, ha meleg! Hűtőben eláll 2-3 napig ha előbb el nem fogy! Mi a benne főtt citrom karikákat vadásszuk mert nagyon jó a kesernyés aromája! Persze a levesben nem érződik! Én fagylalttal tálalom, de lehet tejszínhabbal is:) A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |