| Meggyleves egyszerűen receptLevesek Hozzávalók: 1 kg magozott meggy 1 csomag hidegen kikeverhető vanília puding 1 deci víz 1 kis pohár tejföl 1/2 liter tej 1 kávéskanál mézes fűszerkeverék 1/2 citrom reszelt héja és leve 1 mokkáskanál só 3 evőkanál cukor, illetve ízlés szerint Elkészítés: 1 deci vízben, 1 deci tejjel 1/2 kiló meggyet a cukorral a mézes fűszer keverékkel, a sóval 20 percig főzöm, majd kihűtöm. Tálalás előtt a kihütött meggyet a hozzáadott tejföllel összeturmixolom, majd hozzáteszem, a reszelt citrom héját, a 4 deci tejet, és a puding port, és habverővel felverem. Végül a meggy másik felét belerakom és tálalom. Tanácsok: Ha nincs gyermek, és nem ülünk már kocsiba, 1 dcl vörös bort is keverhetünk hozzá. Ugyanígy készítem a meggy az eper, vagy barackleves, és szósz is. Persze, csak akkor ha azonnal elfogyasztjuk. Még finomabb, ha vízet tejszinnel váltjuk ki. A receptet beküldte: elaca Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |