| Kertifőzelék leves receptLevesek Hozzávalók: 15 dkg kelkáposzta 15 dkg karfiol 15 dkg kelbimbó 15 dkg karalábé 15 dkg sárgarépa 1 fej vöröshagyma 3 cikk fokhagyma 1 evőkanál sószegény vegeta 1 teáskanál cukor fél kávéskanál: őrölt szerecsendió, kakukkfű, oregánó, őrölt köménymag, őrölt bors 3 dl tejföl 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt Elkészítés: Az edénybe az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Befűszerezzük és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 30 percig közepes lángon főzzük. Elkészítjük a habarást: az olajon a lisztet megfuttatjuk, hozzáadagoljuk a tejfölt és hígítjuk a főzelékünk levével. Ezt keverjük a zöldségekhez. 3 percig összefő és kész is a levesünk. Tanácsok: A kelbimbót félbe vágom, mert úgy finomabb. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |