| Meggyleves X. receptLevesek Hozzávalók: # 50 dkg meggy (befőtt is jó) # 5 dl tej # 2 evőkanál puncspuding # 1-2 egész fahéj # Szegfűszeg ízlés szerint # cukor ízlés szerint # vaniliás cukor # só Elkészítés: A kimagozott meggyet beleteszem egy fazékba, dobok bele pár szem szegfűszeget, egész fahéjat, pici sót, és megcukrozom. Öntök rá vizet, úgy, hogy ellepje, majd puhára főzöm. Ha megpuhult a gyümölcs, akkor a hideg tejben elkeverem a pudingport (ebbe teszem a vaníliás cukrot), csomómentesen és lassan adagolva, folytonos kevergetés mellett a levesbe öntöm. Így nem csomósodik össze. Hagyom, hogy felforrjon, és már kész is. Az állaga akkor jó, ha kicsit sűrű, sodó jellegű. Már csak egy dolog van hátra: várni, hogy jól lehűljön :) A receptet beküldte: Huncutpanna Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |