Tutireceptek.hu fejléc

Meggyleves X. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
# 50 dkg meggy (befőtt is jó)
# 5 dl tej
# 2 evőkanál puncspuding
# 1-2 egész fahéj
# Szegfűszeg ízlés szerint
# cukor ízlés szerint
# vaniliás cukor
# só

Elkészítés:
A kimagozott meggyet beleteszem egy fazékba, dobok bele pár szem szegfűszeget, egész fahéjat, pici sót, és megcukrozom. Öntök rá vizet, úgy, hogy ellepje, majd puhára főzöm. Ha megpuhult a gyümölcs, akkor a hideg tejben elkeverem a pudingport (ebbe teszem a vaníliás cukrot), csomómentesen és lassan adagolva, folytonos kevergetés mellett a levesbe öntöm. Így nem csomósodik össze. Hagyom, hogy felforrjon, és már kész is. Az állaga akkor jó, ha kicsit sűrű, sodó jellegű. Már csak egy dolog van hátra: várni, hogy jól lehűljön :)


A receptet beküldte: Huncutpanna


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyleves » Meleg rumos meggyleves » Fahéjas meggyleves » Meggyleves vörösboros
» Hideg meggyleves mentával » Vörösboros meggyleves » Meggyleves egyszerűen » Hideg-meggyleves
» Mustáros meggyleves » Tejszínes meggyleves » Meggyleves habgaluskával » Az Én meggylevesem
» Boros meggyleves » Öreganyám levese » Pulykaaprólék leves » Gombás csirkemájragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.