| Tejszínes meggyleves receptLevesek Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiség: Meggy 2-3 evőkanál 12%-os tejföl, 1 kis doboz habtejszín, Tetszés szerint édesítőszer, só. Elkészítés: A meggy kb. 2/3-át turmixgépbe tesszük, ráöntjük a tejszínt és jó alaposan összeturmixoljuk. A maradék meggyet kb. kétszeres mennyiségű vízben, tetszőleges mennyiségű édesítőszerrel, sóval felfőzzük. A felfőtt léből néhány kanállal a turmixhoz teszünk, majd az egészet beleöntjük a felfőzött meggyhez, és összekeverjük. Hidegen és melegen is ehető. Tanácsok: Azért kell összeturmixolni a meggyet a tejszínnel, mert így sűrítjük be a levest. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: Gyöngyös Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |