| Piroska palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: 6 főre: Lap: 1,5 dl langyos víz 1,5 dl langyos tej 25 g friss élesztő,ha nincs akkor 1 evőkanál száraz élesztő 1 kiskanál só 6 evőkanál olaj 1 kiskanál cukor 400-450 g liszt Töltelék: 5 paradicsom 3 paprika 2 hagyma só bors,reszelt sajt ízlés szerint Elkészítés: Töltelék: felvágjuk a hagymát és a paprikát és egy serpenyőben forró olajban pároljuk. Amikor a hagyma megüvegesedett és a paprika is megpuhult, hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott paradicsomot. Mikor az levet eresztett, adunk hozzá sót és borsot, valamint ízlés szerint csípős fűszerpaprikát. Megvárjuk míg elfő a leve, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Lap: egy tálba 400 g lisztet teszünk, a közepébe pedig beletesszük a langyos tejben feloldott élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt az élesztő, hozzáadjuk a langyos vizet, tejet, sót és jól összekavarjuk. 15 percig hagyjuk pihenni majd 10 egyenlő részre osztjuk. 5 darabot kinyújtunk, s megkenjük olajjal. Meglisztezzük felül és alul, egymásra tesszük, majd a kivajazott és lisztezett tepsiben kinyújtjuk. A hideg tölteléket elegyengetjük és megszórjuk reszelt sajttal. A másik 5 lapot ugyanígy kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre, megkenjük tojássárgájával, felszeleteljük és minden részre teszünk egy szelet paradicsomot. 30 percig hagyjuk kelni meleg helyen, majd 180 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre (az utolsó 10 percre letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje). Tanácsok: Hidegen vagy melegen előételként tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |