| Bolognai palacsinta receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 főre 8 db palacsinta 40 dkg darált sertés -/ pulykahús 1 nagy paradicsomkonzerv 1 nagy vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma oregánó bazsalikom olívaolaj só bors tálaláshoz: 2 kis doboz tejföl reszelt sajt Elkészítés: .Elkészítjük a palacsintát a szokásos módon. 2.Az olívaolajat felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük. Fél óráig, lassú tűzön, lefedve összefőzzük. 3.Mikor kész van, belerakjuk a darált húst, és puhára főzzük. 4.A palacsintákon elosztjuk egyenlően a mártást, és negyedekbe hajtjuk. 5.Tálalásnál tejfölt öntünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal. Tanácsok: Ha lehetséges, akkor próbáljunk meg friss bazsalikomot beszerezni, ebből kevesebb kell, és intenzívebb az íze. Én először a szárított formáját használtam, és az egész tasakkal bele kellett öntenem, hogy érezhető legyen az íze. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |