| Almás, csokis palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 személyre egy ~18 cm átmérőjű tortához: A palacsintához: 25 dkg sima liszt 7 dl tej 0, 5 dl olaj 4 tojás 3 alma só kevés olaj a sütéshez A töltelékhez: 10 dkg darált törökmogyoró 3-4 ek. cukor sárgabaracklekvár A csokoládémázhoz: 5 dkg porcukor 2 ek. víz 2 ek. holland kakaópor 1 ek. vaj Elkészítés: A palacsintához a lisztet tálba tesszük, hozzáadunk egy csipet sót. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a tejben, majd az olajjal együtt fokozatosan a liszthez adagolva, kikeverjük a palacsintatésztát. Az almát meghámozzuk -nagy lyukú reszelőn-, lereszeljük, kicsit állni hagyjuk, levétől kinyomkodjuk és a palacsintatésztába keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan az almás keverékbe forgatjuk. A tésztából -kevés olajjal átkent serpenyőben- 15 db palacsintát sütünk. Ha az első kisült, tálra tesszük. Megkenjük vékonyan lekvárral, meghintjük a darált mogyoró és cukor keverékével. Erre fordítjuk a következő frissen sült palacsintát, majd megkenjük lekvárral és mogyoróval hintjük. A rétegezést palacsintával zárjuk. A csokoládémázhoz a porcukrot, kakaóport és vizet kis lábasban takarék lángon összefőzzük. Hozzákeverjük a vajat és a kész mázzal bevonjuk a torta tetejét. Kis pihentetés után szépen szeletelhető. Hűtőben több napig is eláll. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |