Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés palacsinta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 uborka
6 zselatinlap
2 citrom (leve)
3 avokádó (érett)
25 dkg gomolya sajt
35 dkg (konzerv) rákhús
3 dl tejszín
2 evőkanál reszelt torma
őrölt bors


Elkészítés:
1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot.

2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk.

3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot.

4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük.

Tanácsok:
Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Banán-palacsinta (paleo) » Kakaós palacsinta máskép » Amerikai palacsinta » Diákpalacsinta
» Bazsalikomos csirkesaláta » Gundel palacsinta » Csavart túrós palacsinta » Update palacsinta
» Palacsinta alapmassza » Csirkés paella » Kedvenc Palacsinta tésztám » Sonkás palacsintabatyu
» Kapros töltött palacsinta » Csirkemájas csirkeszárny » Sajtos cukkinis palacsinta » Hortobágyi palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.