| Rántott palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: Palacsinta hozzávalói: palacsintatészta, gomba, hagyma, paradicsom sűrítmény, bazsalikom, cukor. A rántáshoz: liszt, tojás, prézli. Köretnek: kukoricás barna rizs. Elkészítés: A palacsintatésztát elkészítjük, de oda kell figyelni, hogy ez nem édesség, hanem egy alap a déli ebédhez, ezért sósnak kell lennie nem édesnek! A gombát a hagymával megfőzzük, majd egy milánói alaphoz hasonló szószt csinálunk belőle. Arra kell törekedni, hogy a szósz édes legyen és sűrűbb, mint a milánói szósz. A palacsintát megtöltjük ezzel a szósszal, a palacsinta szárnyát egy kis tojássárgájával bekenjük, hogy összetapadjon. Utána bepanírozzuk és mint a rántott húst kirántjuk. Ne bő olajban süssük, mert egészségtelen és megszívja magát olajjal és elázik. Ajánlom a teflon edényt. Tanácsok: Ha a palacsintatésztába keverünk egy kis snidlinget, még pikánsabb lesz az íze. Darált hússal és más zöldségekkel is el lehet készíteni. A darált húsnál arra kell figyelni, hogy ne tegyünk sok tölteléket a palacsintába, mert akkor nagyon laktat. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |