| Rakott sárgarépa bulgurral receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g darált hús 1 db hagyma egy kevés olaj tejföl (kb. 100 g) só, bors, pirospaprika 700 g sárgarépa (tisztított súly) 200 g bulgur A tetejére: tejföl (kb. 150 g) 1 tojás só, bors Elkészítés: A felkockázott hagymát kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük egy kis vízzel, hozzáadjuk a paprikát, egy kis ideig főzzük, majd a végén belekeverjük a tejfölt. A megtisztított sárgarépát karikára vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a bulgurt is elkészítjük. A húst összekeverjük a bulgurral. Egy tepsibe tesszük a megfőtt répakarikákat, ráöntjük a húsos bulgurt, majd leöntjük a tojással elkevert tejföllel és előmelegített sütőben megsütjük. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |