| Sárgarépás csirkeszárny receptHúsételek Hozzávalók: 8 nagyobb csirkeszárny (kb.80 dkg) 1 evőkanál ételízesítő 3 nagy sárgarépa 5 dkg margarin 40 dkg zöldborsó (akár mélyhűtött is) só, őrölt bors Elkészítés: A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, beszórjuk ételízesítővel és kevés borssal. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, sorba rendezzük benne a szárnyakat, féldeci vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük. A maradék margarint lábasban felmelegítjük, a sárgarépát és a mélyhűtött zöldborsót – felengedés nélkül – beletesszük, megszórjuk ételízesítővel, jól összekeverjük, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk. A ropogósra sült csirkeszárnyakkal a zöldségekkel tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |