| Diós habos rakott kifli receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 kifli 1 citromhéj 1 vaníliarúd 7,5 dl tej 4 tojás 40 g kristálycukor 1 kis doboz (kb. 400 g) őszibarackbefőtt 40 g vaj/margarin 200 g darált dió 50+50 g porcukor Elkészítés: A kiflit felkarikázzuk A tejet a citromhéjjal és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a leszűrt tejhez keverjük, és a kiflire öntjük. Kivajazott tál aljára szórjuk a cukrozott dió harmadát. Ráhalmozzuk a kifli felét és a barackot. Újabb réteg dió, a kifli másik fele, majd a dió harmadik része. Tetejére olvasztott vajat locsolunk, majd 200 fokon 30 percig sütjük. A tojásfehérjéből 50 g cukorral kemény habot verünk, a kiflire kenjük, és még 10 percig, illetve aranyszínűre pirulásig sütjük. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |