| Hideg sárgarépasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 3-5 sárgarépa 1 csokor petrezselyemzöld 1-2 gerezd fokhagyma só, bors 2-4 evőkanál olívaolaj Elkészítés: Ezt a salátát hideg előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatjuk. Elkészítéséhez mindenképpen friss petrezselymet használjunk. Félcentis darabokra aprítjuk a tisztított sárgarépát. Forró, lobogó sós vízbe tesszük, majd két-három perc múlva kiszedjük, és lecsöpögtetjük. Lereszeljük a fokhagymát, fölaprítjuk a petrezselymet, és mindkettőt az olajhoz keverjük. A sárgarépához keverjük az olajos szószt. Tálalásig a hűtőben tároljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |