| Rakott piskóta túróval es gyümölccsel receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 35 dkg tehéntúró 30 db babapiskóta 1 csomag vaníliás cukor 3 dl tej 10 dkg cukor 35 dkg erdei gyümölcs 1 dl szamócaszörp 2 tojás 1 csomag vaníliás pudingpor porcukor és őrölt fahéj a díszítéshez Elkészítés: Elkészítés: A tojások sárgáját kikeverjük a cukor harmadával meg a vaníliás cukorral, és összedolgozzuk az áttört túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a második harmad cukorral. A tejből a szörppel (vagy 1 dl befőttlével), a maradék cukorral és a vaníliás pudingporral sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve - ha kihűlt � óvatosan belekeverjük a tojáshabot és a túrót. A piskótákkal kirakjuk egy tál alját. Beborítjuk annyi krémmel, hogy eltakarja a piskótákat, majd megrakjuk a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsökkel. Addig rétegezzük, amíg tart a hozzávalókból. A végén a tetejére krém kerül. Ha kihűlt, egy napra a hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Tálaláskor a tetejét megszórjuk fahéjas porcukorral, és gyümölccsel díszítve kínáljuk. Tanácsok: Elkészítési idő: 45 perc + 1 nap hűtés 1 adag: 350 kcal A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |