| Rakott fincsi zöldbab receptEgytálételek Hozzávalók: fél kg darált hús (csirkemell) 1 kg zöldbab 20 dkg sajt 6 gerezd fokhagyma 1 fej vörös hagyma 2 nagy doboz tejföl (10%-os) 10 dkg rizs (lehet barna) só bors pici delikát majoránna piros paprika 1 db TV paprika 1 db paradicsom olaj (olíva) Elkészítés: A megmosott, megtisztított babot felteszem főni sós vízben, 3 gerezd fokhagymát bele aprítok. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, rávágom a paprikát paradicsomot, meg szórom pirospaprikával,majd annyi vizet öntök rá hogy a pörkölt alapot jó szaftosra tudjam főzni. Hozzáadom a húst , amikor már jól átpirult felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. 10 percig így főzöm, majd hozzá adom a rizst, és még 5 percig főzöm. A tűzről levéve bele keverek egy fél pohár tejfölt. A tepsi aljára elrendezek 1 sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újra bab és a megmaradt tejföl. Sütőben kb 20 percig sütöm 220 fokon, ekkor a tetejét újra meglocsolom egy fél doboz tejföllel, erre jön a reszelt sajt és még 10 percig sütöm 250 fokon. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |