| Piskóta U1 receptHozzávalók: - 4 tojás - 3ek U1-es süteményliszt (de ez lehet csak tönköly/graham liszt is, de akkor 2-es lesz!!) - 1 ek tönkölyliszt - 1 ek keményítő - késhegynyi szalakáli - csipet só - 4 ek por alapú édesítőszer Elkészítés: A tojássárgáját elválasztom a fehérjétől, és az édesítőt hozzáadom a fehérjéhez. Ezt kemény habbá verem robotgéppel pár perc alatt, majd beleteszem a sárgáját, és géppel pár másodperc alatt elkeverem benne. Majd mehet bele a liszt, a szalakáli és a só. Ezt már nem robotgéppel, hanem kézi habverővel forgatom bele, hogy ne törjön szét a hab. Olivaolajjal kikent formában közepes lángon sütöm kb 20 percig. Szép magasra fel fog jönni:) Tanácsok: - csak azért írtam le, mert az általam olvasott U1-es piskóták mindig rosszul sikerültek, de ezt még anyukámtól tanultam, és átültettem Updatesre - ne nyissuk ki a sütő ajtaját sülés közben, csak a végén, és akkor egy húsvillával le lehet ellenőrizni, hogy nem nyers-e a közepe - jó sütkérezést!:) - lehet több tojásból is, de akkor minden arányosan változik - kis formába tedd! Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: agave87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |