| Zöldbabos rakott krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg krumpli 3 fej hagyma 1 fej fokhagyma 30 dkg zöldbab 6 db kemény főtt tojás 1 pár kolbász 20 dkg gomba 1 nyers tojás 450g tejföl babérlevél só bors 0,5 dl olaj zsemlemorzsa Elkészítés: Római tálban a legjobb csinálni. (Előtte persze beáztatom.) A zöldbabot kicsit előfőzöm babérleveles, vegetás vízben. Az olajat egyenletesen szétlocsolom az aljában, erre szórom a morzsát, majd a hajában főtt, megpucolt felkarikázott krumplit, (ezt enyhén sózom, borsozom),erre kerül a leszűrt zöldbab, majd hagymát, gombát, tojást,(ezt megint sózom)és a felkarikázott kolbászt teszem rá. Leöntöm az egészet a zúzott fokhagyma, nyers tojás és tejföl, pici só keverékével. Előmelegített sütőbe teszem, 30 percet sütöm. Ezután leveszem a tetejét és még 15 perc sütést igényel. Tanácsok: Ha tehetem a zöldbabot húsvéti sonkalében főzöm elő. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |