| Húsvéti nyuszi piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: piskótatészta vajkrém kókuszreszelék ételszínezõ csoki- vagy marcipán nyuszi csoki- vagy marcipán tojás a piskótához: 6 tojás 6 ek cukor 6 púpozott ek liszt 1 cs. vaníliás cukor 1 cs. sütőpor 1 csipet só Elkészítés: Készítsünk piskótatésztát, majd egy nagyobb pohárral vágjunk ki korongocskákat. Kenjük be vajkrémmel, majd szórjuk rá a zöld ételfestékkel enyhén megfestett kókuszreszeléket. Ezzel kész a nyuszi "zöld rétecskéje". Tegyük rá a nyuszit, és mellé a tojást. Készítsünk egy egész tálcáravalót belõle. Piskótatészta Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet tálba téve keverjük össze alaposan a sütőporral, a tojások fehérjét pedig egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd rászórjuk a maradék lisztet is. Dolgozzuk össze fakanállal, vigyázva arra, hogy a tojáshab ne nagyon törjön össze. Béleljünk ki egy sütőformát sütőpapírral, és előmelegített sütőben süssük 200 fokon aranysárgára. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a tészta összeesik. Hagyjuk egy kicsit hűlni a sütőben, majd borítsuk ki óvatosan egy tálcára, húzzuk le a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni. Tanácsok: Dekorálhatjuk még színes cukorkákkal is. Gyermekek is könnyen elkészíthetik. A receptet beküldte: Vajolet Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |