Tutireceptek.hu fejléc

Erzsike habos piskótája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek liszt
8 ek cukor
1cs sütöpor
1cs eper puding
1 ek liszt
6 dl tej
4 ek cukor
fél liter tejszin
1 ek zselatin
kevés csoki , vagy reszelék

Elkészítés:
8 tojásból piskótát sütünk.
1 cs eper pudingot 4 ek cukorral 1 ek lisztel, 6 dl tejjel megfőzünk.
Ha kihűlt a piskótára kenjük, és magozott meggyet teszünk rá.
Erre kerül a fél liter (hulala) tejszínből vert kemény hab, 1 ek zselatinnal dúsítva(kevés langyos vízben feloldva a végén adjuk a kemény habhoz)de enélkül is kemény lesz a hab.
A tetejére reszelt csokoládé, vagy színes szóró cukor is kerülhet.

Tanácsok:
Cukor helyet szorbitum cukorpótlóval is készülhet(cukorbetegek is ehetik)
Kép a naplómba, vagy ezen a linken
http://picasaweb.google.hu/rolvisa/STemNyek/photo#5219934468028497202

Elkészítési idő: 65 perc

A receptet beküldte: rolvisa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kókuszhabos tekercsek » Habos likőrfagylalt » Habos kókuszos krémes » Habos libamájpástétom
» Puncsos-habos piskótatorta » Francia habos sütemény » Habos kávés » Dióhabos kosárka
» Habos eperturmix » Habos rácsos » Mandulahabos őszibarack » Epres habos sütemény
» Andi vizes piskótája » Epres habos » Habos almás Ica módra » Finom krémes habos süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.