| Erzsike habos piskótája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db tojás 8 ek liszt 8 ek cukor 1cs sütöpor 1cs eper puding 1 ek liszt 6 dl tej 4 ek cukor fél liter tejszin 1 ek zselatin kevés csoki , vagy reszelék Elkészítés: 8 tojásból piskótát sütünk. 1 cs eper pudingot 4 ek cukorral 1 ek lisztel, 6 dl tejjel megfőzünk. Ha kihűlt a piskótára kenjük, és magozott meggyet teszünk rá. Erre kerül a fél liter (hulala) tejszínből vert kemény hab, 1 ek zselatinnal dúsítva(kevés langyos vízben feloldva a végén adjuk a kemény habhoz)de enélkül is kemény lesz a hab. A tetejére reszelt csokoládé, vagy színes szóró cukor is kerülhet. Tanácsok: Cukor helyet szorbitum cukorpótlóval is készülhet(cukorbetegek is ehetik) Kép a naplómba, vagy ezen a linken http://picasaweb.google.hu/rolvisa/STemNyek/photo#5219934468028497202 Elkészítési idő: 65 perc A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |