| Tojásos rakottas receptEgytálételek Hozzávalók: 8 főtt tojás 2 fej vöröshagyma 2 póréhagyma 2 dl víz 3 dkg vaj A mártáshoz 4-4 dkg vaj és liszt 5 dl tej 2 tojássárgája 7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt szerecsendió őrölt bors só Elkészítés: A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét bele keverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, rá fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással le öntjük. A maradék sajttal meg szórjuk, és sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |